Sindromul Down

75% din copiii cu sindrom Down au o problema de auz. Acest lucru este cel mai adesea din cauza infectiei recurente a urechii medii și depunerilor de ceară. Repetarea infectiilor cronice duce la adeziuni fibroase care limitează mișcarea oaselor rezultand pierderea progresiva a auzului. Copiii cu sindromul Down sunt afectati în mod semnificativ de deprivarea senzorială și au nevoie de măsuri de susținere pentru a ajunge la potențialul cognitiv complet. Afectarea limbajului duce la întârzieri de învățare în toate zonele și face sarcina de educație și socializare mai dificila. Acest lucru creeaza probleme de comportament ce ar putea fi evitate daca s-ar dezvolta abilitatile lingvistice.

Cum ajuta Terapia Tomatis:

Terapia prin sunet poate stimula capacitatea de audiere prin exercitarea urechii, în special pentru a primi sunete de inalta frecventa, care sunt pierdute atunci când audierea este deteriorata. Sunetele de consoane, cum ar fi b, d, p, g și t sunt sunete de frecvență înaltă și sunt, desigur, esențiale pentru înțelegerea clară a limbajului. Inainte de a emite sunete copilul trebuie sa le auda. Terapia Tomatis poate restabili audierea în întreaga gamă de frecvențe, ceea ce va afecta pozitiv discursul copilului.

Mod de utilizare:

Pentru primele luni de ascultare, copiii ar trebui sa urmeze terapia prin sunet în fiecare zi pentru o perioadă de 30 până la 60 minute sau mai mult, dacă se dorește.Pana cand copilul va dori sa asculte 2 ore continuu. Stimularea auditiva oferita de Terapia Tomatis are un efect de reîncărcare și copiii cu sindrom Down răspund, în general, cu entuziasm.

Rezultate anticipate

Terapia Tomatis are rezultate semnificative in toate domeniile de dezvoltare ale copiilor cu sindrom Down. Auzul îmbunătățit duce la un interes mai mare fata de mediul înconjurător și confera mai mult dinamism și mai multa dorința de a învăța. Înțelegerea limbajului și a discursurilor sunt imbunatatite în mod semnificativ si, deoarece legatura dintre invatarea limbajului si deschiderea fata de lume sunt directe, rezultatele educationale si performantele copilului vor fi dezvoltate in toate ariile.