Ascultarea prenatala a terapiei prin sunet

În viața prenatală, sunetul este primul simt a dezvoltat pe deplin: "Urechea este gata de a percepe sunetul la patru luni și jumătate. Copilul ascultă inima mamei sale, respirația și sunetele digestive. Dr. Tomatis consideră că copilul poate auzi, de asemenea, vocea mamei și devine familiar cu acest sunet înainte de naștere. Tomatis a descoperit că primele sunete auzite intrauterin sunt sunetele de frecvență înaltă (peste 8000 Hz), datorită dezvoltării embrionare a urechii. Nașterea este de multe ori un eveniment traumatic în care copilul este împins din mediul familiar și protejat a uterului intr-o lume total necunoscută, pentru a începe procesul de învățare pentru a comunica cu ceilalți.

Efectul terapiei prin sunete

Dr. Tomatis spune ca vocea mamei cu tonul familiar și ritmul este ceea ce asigură continuitatea între lumi pre-natale și post-natale. Copilul este obisnuit cu sunetele de frecvență înaltă din uter, și, prin urmare, are un răspuns imediat de a se liniști atunci când sunt prezentate sunete cu frecventa inalta filtrate la un nivel similar. Când mama face terapie prin sunet in timpul sarcinii, beneficiile pe care le primește trec la copil.

Efectele ascultarii pentru mama sunt liniștitoare pentru întregul sistem și reprezinta o stimulare a cortexului cu sunete de înaltă frecvență. Datorită legăturii sale vitale cu nervul pneumogastric , urechea joaca un rol in aproape tot ceea ce simțim, inclusiv bataile inimii si respiratia sau senzatii, cum ar fi o senzatie de gadilare în gât sau fluturi în stomac. Efectele terapiei de sunet sunt, prin urmare, trecute prin tot corpul mamei și au o influență asupra dezvoltării fătului.

Mod de utilizare

Se recomandă ca mama sa asculte în mod regulat terapie prin sunet parcursul sarcinii. Pentru a obține pe deplin de beneficiile unui somn imbunatatit, reducerii stresului și o crestere de energie, timpul recomandat de ascultare pentru un adult este de trei ore pe zi.

Efecte pentru copil

Atunci când un copil a fost născut de o mamă care a fost ascultat în mod regulat terapie prin sunet, iar căștile sunt plasate pe urechile copilului imediat după naștere, se va opri imediat plâns, eliberat de sentimentul de izolare și separare brusca. Bebelusii mamelor care au ascultat Tomatis in timpul sarcinii arata o lipsa de tensiune și de anxietate pe masura ce cresc. Ei au o pace interioară și sunt mai puțin reactivi, ceea ce ii face compleanti si sociabili. Ei se simt în siguranță în relația lor cu mama lor și vor interactiona cu ușurință si cu alte persoane. Studiile au aratat ca copiii expusi la muzica clasica inainte de nastere sunt mai inteligent. De asemenea,este benefic si datorita faptului ca acest lucru poate facilita dezvoltarea de abilități de comunicare și apetenta pentru limbi straine.